KRISTEL REIJNEN
Begeleiding van hoog-intelligente/ hoogbegaafde kinderen & hun ouders

Selectieve eters programma 


Een hoge intelligentie/ hoogbegaafdheid gaat vaak samen met selectief eten.  Als ouder kun je op je kop gaan staan, maar door de heerlijke sterke wil en behoefte aan autonomie, bepalen kinderen zelf wel wat ze eten.  En dit is precies de insteek van de methode Fussy Foodies van Lekker Pûh waar ik mee werk, in mijn geval specifiek afgestemd op hoogbegaafde kinderen. Zelf bepalen en op eigen tempo gevarieerder leren eten en het plezier in eten weer terug vinden.  Zeker in het geval van hoogbegaafdheid kan er een bepaalde gevoeligheid in het mondgebied. Dan kan het kind wel willen, maar wordt het tegengewerkt door zijn/haar eigen gevoeligheid. In dit geval is het van groot belang om eerst te werken aan de veiligheid en de autonomie volledig bij het kind te laten. Hierin begeleid ik zowel kind als ouder(s). 


Ik ben opgeleid als kinder eetcoach en hiermee gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen die selectieve eters/eetweigeraars zijn.  Samen gaan we kijken wat er in je lijf gebeurt op het moment dat je wil eten, maar het gewoon niet lukt. Waar zit de blokkade? Hoe kunnen we deze verminderen? Welke overtuigingen zitten er misschien in je hoofd, die wellicht niet helemaal kloppen?  Samen verlagen we de drempel voor het proeven van nieuwe dingen, zodat eten weer fijn wordt voor jou en jullie gezin.  


Van groot belang is dat ik werk vanuit het kind, alles op zijn/haar tempo, geen druk.  Het gaat vanuit een veilige basis. Samen kijken we naar welke kleine stapjes we als eerste kunnen gaan zetten om lijf en hoofd te laten wennen aan proeven en nieuwe dingen ten. Gezamelijk wordt het proces bepaald. 


We beginnen altijd met een gratis en vrijblijvende kennismaking. Neem contact op voor meer informatie over het begeleidingstraject en tarieven.


Ervaring moeder- Fussy Foodies programma:

We zijn bij Kristel gekomen vanwege haar Fussy Foodies programma. Zowel mijn dochter als zoon hebben Arfid en een lichte vorm van autisme. Mijn dochter heeft als jong meisje hulp gehad van een psycholoog om te eten, waar de insteek was dat zij vooral eten moest proberen. Als tiener heeft zij een Arfid behandeling gehad bij het ggz, die eerder is gestopt, vanwege dezelfde werkwijze als de eerste keer. En dat was de verkeerde aanpak. Kinderen zijn slim en weten precies wat ze wel en niet willen. Bij Fussy Foodies is het uitgangspunt ‘wat lust je wel’ om vanuit daar je smaakpallet uit te breiden.
Ook wordt er gekeken naar wat het kind zelf graag wil.


Kristel heeft door middel van voorlichting, de juiste vragen stellen, bij mijn zoon de drempel om nieuwe dingen te proberen weggehaald.

Dat wil niet zeggen dat mijn zoon nu alles eet, maar we zijn nu een weg ingeslagen waarbij eten geen bergbeklimmen meer is, maar een ontdekkingsreis. Mijn zoon bepaalt het tempo en wij als gezin steunen hem.
We komen van heel ver, maar ik heb goede hoop dat er een dag komt dat hij straks avondeten mee gaat eten.
Het allerbelangrijkste is wel dat het kind zelf graag anders wil leren eten en op een andere manier naar eten wil leren kijken.


Ervaring Jongen 12- Fussy Foodie programma:
Ervaring Fussy Foodie programma Jongen (12 jaar) ik ben bij Kristel gekomen omdat ik gezonder wou eten en meer wou eten. Ik vond het fijn dat Kristel mij ver heeft kunnen helpen met de drempel van nieuw eten proberen weg te halen. Ik vond het ook fijn dat ik niet werd geforceerd van dit moet je geprobeerd hebben voor deze en deze tijd, maar ik mocht juist kiezen hé wat zou ik nu willen proberen zou ik dit wel lekker vinden? Het was ook zo dat ze zei: ‘je kan iets niet lekker vinden totdat je het 15X hebt geprobeerd’. En ze zei: je lust misschien geen bloemkool gekookt, maar misschien wel op een andere manier. Ik vond het heel fijn dat ik kansen kon maken met eten en op een andere manier naar eten kan kijken. Ik vond het hier heel fijn, dankjewel: ) 

Ja, ik wil meer informatie!