KRISTEL REIJNEN
                                               Coach & selectief eetgedrag specialist bij hoogbegaafdheid

Over mijn reis

Een tijdje geleden kwam ik erachter dat ik eigenlijk helemaal niks van deze wereld snap en dat ik behoorlijk anders ben dan de "gemiddelde" mens. En nog niet zo lang geleden heb ik besloten om mijn eigen manier de wereld in te stappen en te gaan ontdekken hoe het hier eigenlijk allemaal werkt. Vanuit plezier en nieuwsgierigheid naar het onbekende.  In plaats van aanpassen aan de wereld, wat ik jaren niet heel succesvol heb geprobeerd.

Ik ben moeder van twee uitzonderlijk hoogbegaafde jongens (6 en 9 jaar) en van een prachtig mooi mannetje boven in de hemel.   Mijn gezin is dynamisch, intensief, nooit saai en we zijn altijd zoekende naar onze plek in de wereld en op welke manier we de wereld willen instappen om onszelf niet te verliezen. Het heeft me jaren geduurd voordat ik me erbij neerlegde dat onze kinderen anders waren en simpelweg geen enkel boekje volgde. Om te beseffen dat mijn kinderen niet dysfunctioneel, maar simpelweg anders waren.  Na jarenlange ervaring weet ik hoe ik de liefdevolle verbinding met mijn kind kan krijgen als voor hem de wereld even te veel wordt. Intense emoties, afwezigheid, het er simpelweg niet willen zijn en het letterlijk vechten voor een plek op deze wereld. Vechten om gezien, gehoord en begrepen te worden, omdat je het gewoon zelf nog niet snapt, niet weet hoe je het naar buiten moet brengen en hierdoor de wereld je niet lijkt te begrijpen. En ik weet hoe ik deze verbinding moet krijgen, omdat ik eerste deze verbinding met mezelf ben aangegaan. Ik durf hierdoor hardop uit te spreken dat ik het ondertussen snap hoe deze processen werken, wat er gehoord mag worden en hoe dit op een goede manier gevoed mag worden.

De weg in mijn leven heeft mij gebracht naar een specialisatie richting hoogbegaafde kinderen.  Niet op de laatste plaats omdat ik zelf al meer dan 9 jaar bezig ben met het OP“voeden” van mijn eigen hoogbegaafde kinderen. De term hoogbegaafdheid gebruik ik niet als hokje, en zeker niet als paradepaardje. Ik gebruik  deze term omdat het een kenmerk is wat zo veel meer omvattend is dan ,wat ik noem, een “snel hoofd”. Kinderen met een snel hoofd ervaren veel aspecten van het leven op een andere en vaak intensere manier. Dit gaat over prikkels, gevoelens, gedachten, energieën, informatieverwerking….. de wereld in het totaal.  Hierdoor werd balans vinden in het gezin een ware zoektocht waar we nog steeds groeiende in zijn.    Vanuit hier is een rijke zoektocht ontstaan om ons gezin in volledige authenticiteit op deze aardbol rond te laten lopen. En ik heb geleerd dat ik altijd eerst mag zorgen dat ik in balans ben. Dat ik mezelf ken, weet wat mijn pad is en weet waar ik voor sta. Vanuit daar kan ik mijn kinderen begeleiden om hun pad te vinden.  En dat alles waar mijn kinderen tegen aan lopen, een uitnodiging is om te kijken wat er achter zit en welke behoefte er bij hun, maar vooral ook bij mezelf aangekeken mag worden. 


Op maat begeleiding

Vanuit daar is deze coachingspraktijk ontstaan.   Bij de begeleiding starten we met een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin we samen gaan kijken welke hulpvraag er is en of ik de juiste persoon ben om jullie te ondersteunen.  Waar lopen je tegenaan, wat mag er aangekeken worden en wat is je verlangen voor de toekomst? Laat het me weten en we kijken wat passend is voor jullie gezin. 

Ik wil graag een kennismakingsgesprek

Liefdevolle groet, Kristel