KRISTEL REIJNEN
                                               Coach & selectief eetgedrag specialist bij hoogbegaafdheid

Kookworkshops selectieve eters

Ik geef toe, dit is een interessante combinatie.  Selectief eten is een veelvoorkomend iets bij hoogbegaafde kinderen, om heel veel verschillende redenen. En samen koken, dat kan dan vaak nog wel. Alleen hierna gaan we dus ook dingen eten en proeven. Spannend? Jazeker! En ook weer niet, want alles gaat op jouw tempo en op jouw manier.

Vooraf aan de kookworkshops maken we een goede inventarisatie van wat iedereen al lust/eet. En dus zorgen we dat er altijd, maar dan ook altijd, eten voor je is! En daarnaast gaan we experimenteren. Wat betekent op jouw eigen tempo nieuw voedsel proberen. In kleine stapjes!

Het voordeel van de kookworkshops is dat we blootgesteld worden aan nieuw, spannend eten.   Achter selectief eten zit namelijk vaak een angst. En angst wordt alleen maar minder door blootstelling. Gelukkig zitten we met allemaal selectieve eters bij elkaar en is het dus voor iedereen spannend.  (klein geheimpje, ik zelf ben in de kern ook nog een selectieve eter én ik weet er ondertussen mee om te gaan). We gaan samen op reis en op zoek naar welk voedsel op welke manier je wel durft te eten. 

Het doel van de kookworkshops is dus niet perse leren koken.  Het doel is om de spanning rondom eten minder te maken, om te leren omgaan met je eigen gedachten hierover. Naast de workshops zal er tevens coaching van ouders en kinderen plaatsvinden tijdens dit traject.  Lees op deze pagina hoe dit er uit ziet. 

Het programma ziet er als volgt uit:

- intake met ouders

- 4 kookworkshops inclusief coaching voor de kinderen

- 2 coachingssessies ouders

- gratis follow-up een aantal weken na de kookworkshops

START: najaar 2023! (exacte data volgen)

Kosten: volgt (wordt in ieder geval deels vergoed door aanvullende verzekering- afdeling voedingsadvies) 

Locatie: regio Tilburg

Wil je vrijblijvend op de hoogte gehouden worden van de start van de inschrijving van de cursus? Laat dan hieronder je gegevens achter.