KRISTEL REIJNEN
                                               Holistisch coach voor hoogbegaafde gezinnen 

Selectief eten bij hoogbegaafdheid 


Om verschillende redenen zie je vaak selectief eetgedrag bij hoogbegaafde/hoog intelligente kinderen. Dit kan behoorlijk beperkend zijn voor zowel kind als ouder.  Waar bij veel kinderen slecht eten een fase is, zie je bij hoogbegaafde kinderen vaak dat deze fase niet vanzelf over gaat.  

Voor ieder mens is een gezond en gevarieerd eetpatroon van groot belang. Een gezond een gevarieerd eetpatroon is de basis voor een gezond lijf.  Hierin gaat het natuurlijk over een goede weerstand, voldoende energie, een gezonde groei, een gezond gewicht en een verminderd risico op ziekten op lange termijn.  Een gezond eetpatroon is tevens van belang voor een goede stemming, het verminderen van angsten, negatieve gedachten en depressieve gevoelens. Het ondersteunt je dus in het lekker in je vel zitten en in je kracht kunnen staan.  Ik geloof dan ook echt dat het cruciaal is dat er een goed eetritme , een gezonde relatie met voeding en een gezond eetpatroon is. 

Vanuit mijn vorige praktijk Kinder Eetcoach Tilburg heb ik ruime ervaring opgedaan met begeleiden van selectieve eters, met een specialisatie richting hoogbegaafde kinderen.  Vanuit daar zag ik op meerdere redenen een duidelijk verband tussen hoogbegaafdheid en selectief eetgedrag. Wil je daar in je organisatie meer over weten, kijk dan eens bij trainingen en webinars die ik verzorg. 

In mijn begeleidingstrajecten kan ik selectief eetgedrag meenemen in mijn begeleiding. Ik begeleid dan vooral de ouders met praktische handvatten en tips over hoe om te gaan met "strijd aan tafel' en hun eigen angsten die worden geraakt als je kind niet goed eet.  Ik geef geen voedingsadviezen meer, maar werk hiermee wel samen met een mooie partij die hierin kan ondersteunen.  Laat gerust een berichtje achter als je meer wil weten.