KRISTEL REIJNEN
Begeleiding van pientere kinderen & hun ouders.                                                 Voor buitenbeentjes en binnenvetters. 

Intensieve 1-op-1 begeleiding gezinnen

Je merkt dat de balans in het gezin niet optimaal is. Dat niemand volledig lekker in zijn vel zit en je bent als ouder aan het schipperen om iedereen enigzins in balans te houden. Tijd voor een omslag. Tijd om te gaan naar het positieve en het negatieve los te laten. Wat als iedereen net iets beter in zijn vel zou zitten en jullie elkaar kunnen versterken? Tijd om uit te zoeken wat de juiste voeding is voor jullie als gezin om weer te groeien naar rust, verbinding en ruimte. Samen gaan wij kijken naar wat jullie als gezin voedt. Hierin zitten vier pijlers; lijf, hoofd, hart & ziel. Begeleiding is altijd op maat en vaak is er niet op alle pijlers begeleiding nodig, de focus zal liggen op balans.  Dit wordt altijd in overleg, na kennismaking, bepaald. Klik hier voor het aanmelden van een gratis telefonische kennismaking. 
Het voeden van je lijf

Een gevoed lijf is weerbaar, (groeit) gezond en is energiek. Een gevoed lijf ondersteunt jouw pad in deze wereld

Voor ieder mens is een gezond en gevarieerd eetpatroon van groot belang. Een gezond een gevarieerd eetpatroon is de basis voor een gezond lijf. Hierin gaat het natuurlijk over een goede weerstand, voldoende energie, een gezonde groei, een gezond gewicht en een verminderd risico op ziekten op lange termijn. Een gezond eetpatroon is tevens van belang voor een goede stemming, het verminderen van angsten, negatieve gedachten en depressieve gevoelens. Het ondersteunt je dus in het lekker in je vel zitten en het in je kracht kunnen staan. 

Samen kijken we naar hoe de rol van gezonde voeding in het gezin is. Gezamelijk gaan we op weg naar een gezonde leefstijl. Elementen die meegenomen  worden zijn:  ritme, gezonde bewuste keuzes maken, gevarieerd eten, voldoende slaap &  rust inbouwen, voldoende bewegen,  body positivity  en "self-care".  Ik ben gespecialiseerd en opgeleid in het begeleiden van kinderen met selectief eetgedrag en overgewicht.

Daarnaast is er begeleiding op het gebied van lichaamsbewustzijn, je lijf goed voelen, fijn in je lijf voelen. Het voelen an stress of spanning in je lijf, het kunnen voelen van je eigen grenzen en je eigen intuitie. 

Alles gaat in jullie tempo, op een positieve manier én met stapjes die haalbaar zijn. Het voeden van je hart

Een gevoed hart zit vol met (zelf)liefde en (zelf)vertrouwen. Een gevoed hart is vrij.

Jullie verdienen het om weer de liefdevolle verbinding met jezelf en je kind terug te vinden. Om allemaal je plekje in deze wereld weer met een stevige basis te kunnen innemen. Om een gezin te hebben wat in balans is en waarin iedereen zijn/haar ruimte in kan nemen. Dat zowel jij en je kind weer de lichtheid en speelsheid van dit leven mogen gaan ervaren en de wereld in gaan op een manier die voor jullie fijn is.

Om samen weer de liefdevolle verbinding terug vinden, zonder de ruis van de wereld.

We kijken naar vragen zoals hoe kun je als ouder goed voor jezelf zorgen en je eigen grenzen liefdevol aangeven? Hoe kun je je kind leren om goed voor zijn eigen emoties te zorgen? Hoe mogen emoties geuit worden, gereguleerd worden binnen het gezin?


Intellectuele voeding

Een gevoed hoofd zit vol met ideeën en wensen. Een gevoed hoofd heeft onbegrensde mogelijkheden

Zowel voor ouder als kind is het zo fijn om in jezelf te kunnen ervaren waar je écht blij van wordt. Waar ligt jouw passie? Waar gaat je hoofd op aan? Welke passies delen jullie en op welke manier kunnen jullie de verbinding met elkaar weer vinden op dat gebied? Hoe creeer je ruimte voor jezelf en voor elkaar? En vooral ook....hoe reguleer je dat hoofd wat alles wil, denkt te weten en soms ietswat dominant is? 


Spirituele voeding

Een gevoede ziel is zonder oordeel, vol met liefde en passie. Een gevoede ziel wil het leven optimaal BE-leven.

Laten we buiten de gebaande paden kijken, daar waar vele hoogbegaafde kinderen ook op dit gebied intenser waar kunnen nemen. Dan gaat het over afschermen, zuiver houden en voeden van je eigen energie veld. Als hoogsensitief en spiritueel persoon kan ik jou en je kind technieken leren om je minder te laten beinvloeden door andermans energie/stemming, om je eigen gevoel te kunnen onderscheiden van dat van een ander binnen het gezin of buiten om jezelf bijvoorbeeld staande te kunnen houden in drukke omgevingen. 

Maar ook, waarom ben je hier? Wat zijn je rollen en wie ben je zonder deze rollen? Waar gaat jou interne vuur van branden?


Meer weten? Stuur een berichtje voor een vrijblijvend gesprek waarin we samen kijken wat ik voor jullie kan betekenen.